top of page

Aktiviteter

Rhodos bjuder på flera härliga möjligheter av sevärdheter och aktiviteter. Och endast Your time is your limit. Vi har summerat olika tips på aktiviteter som du kan hitta på, baserat på intresse och tiden du kommer att vara på ön för att få den bästa upplevelsen. 

 Tiderna som anges nedan baseras på startplats från Rhodos stad   

Natur & bad

Monte Smith  
 Rhodos stad     Kostnadsfritt 
 

Vacker (mindre) berg att promenera upp till. Ta med lite mat eller flaska vin & kolla på den vackra solnedgången (Kan blåsa en del på berget). På Monte Smith finns även lämningar från en hellenistisk stad, amfiteater & en idrottsstadium. Något som du inte bör missa om du besöker berget. Det var även här Sandra friade till Alexander den 08/08/21. 

 

Fjärilsdalen (Petaloudes)  
 30 min buss/taxi   
  100:- inträde  

En liten och mörk dal där floden kantas av frodiga pinjeträd. Skuggiga stigar ringlar fram mellan träden och bildar dammar och små vattenfall. Träbroar korsar floden Pelecanos, och en restaurang finns där man kan njuta av utsikten över vattenfallet. Varje år från juni till september fylls dalens alla träd med tusentals tigerfjärilar. 

Windy & Elli beach  
 Rhodos stad   
  Kostnadsfritt  

En vacker strand som ligger i Rhodos stad som sticker ut som en udde. Ena sida är det mer vind & den andra sidan lugnare. 

Tsambika beach  
 60 min buss/taxi   
  Kostnadsfritt  

Troligen den vackraste stranden på Rhodos.  Om du är sugen på en heldag på stranden så är detta stället som gäller. För er rastlösa finns paddelbåtar & paddle board att hyra. Solstolar finns att hyra på de flesta stränderna och kostar alltid cirka 20-50:- per stol.  

Faliraki  
 20 min buss/taxi   
  Kostnadsfritt  

Här är stället som bjuder på härlig lång strand med all vattenaktiviteter som du kan tänka dig. 

Lindos stad & strand  
 20 min buss/taxi   
 Kostnadsfritt 

Lindos bjuder på paradisstränder och en inblick i det antika Grekland. Här ligger det kända Akropolistemplet och ett flertal andra antika lämningar. Vill man bada har Lindos två fantastiska stränder. Lindos har en lång historia bakom sig och staden uppskattas vara över 4 000 år gammal. Ett besök till Lindos är ett måste när man är på Rhodos. Man kan ta sig hit både via båt, buss & taxi. 120:- kostar en biljett till Akropolistemplet. 

Prassonissi  
 90 min buss/taxi   
 Kostnadsfritt 

På Rhodos sydspets ligger en vacker strand omgiven av två hav – ett populärt resmål för alla som älskar att surfa och vindsurfa. Prassonissi är en halvö på Rhodos sydligaste spets som är känd för sin spektakulära natur och olika vattensporter. Ett häftigt ställe att upptäcka om tiden finns. 

Rhodos sju källor, Epta Piges
 30 min buss/taxi   
 Kostnadsfritt 

En av de vackraste platser på Rhodos är Epta Piges, även känt som Seven Springs, eller De sju källorna. Denna natursköna oas består av inte mindre än sju källor som rinner genom en dal och slutar i en sjö. Det finns endast ett sätt att ta sig till sjön, och det är genom en smal tunnel. Vid änden av tunneln möts du av gröna träd, brusande vattenfall och färgrika blommor. Här kan du dyka ner i sjön eller ta dig ett dopp vid vattenbrynet. Du kan dricka vattnet från några av källorna, som är mycket uppfriskande i de höga temperaturerna.

Historia

Monte Smith  

 Rhodos stad     Kostnadsfritt  

Vacker (mindre) berg att promenera upp till. På Monte Smith finns lämningar från en hellenistisk stad, amfiteater & en idrottsstadium. 

 

Gamla stan  

 Rhodos stad     100:- inträde  

Den gamla stadsdelen i Rhodos, där människor bott i tusentals år, är ett virrvarr av medeltida kullerstensgator och smala gränder. Här finns lämningar efter korsriddarna och efter det ottomanska rikets sultaner, ruiner efter antika tempel, kyrkor, moskéer och en synagoga. Här kan du både njuta av god mat, shopping & massor av historia. 

Acropolis Lindos 

 60 min buss/taxi     120:- inträde  

Templet Athena Lindia är byggt i dorisk stil. Det är daterat till slutet av 4:e århundradet

f. Kr. Offringsbordet och statyns fundament finns bevarade inne i templet. Opistodomos kolumnerna är anslutna med balustraden och platsen ska ha fungerat som en skattkammare för att skydda templets pengar och offrade gåvor.

Salakos by

 45 min    Kostnadsfritt  

Salakos är en trevlig by cirka 39 kilometer sydväst om staden Rhodos, den ligger 290 meter över havet, precis vid foten av Profeten Ilias (Elias) berg, det nästhögsta berget på ön. Namnet kommer från en jordbrukare som ägde området i det förflutna. Byn ligger i en bördig dal och är omgiven av olivträd och vinodlingar. Salakos är en by med rikligt strömvatten och tack vare det är orten så grön. Det är fortfarande en traditionell by med flera gamla byggnader väl bevarade. Väl här, missa inte att ta en kaffe på ett traditionellt café på det centrala torget i byn i skuggan av höga träd. Torget byggdes av Italienarna under deras dominans.

Att inte missa under din trip

Kallithea Springs - Bröllop

Émponas - Meet & greet

Gamla Stan 

Monte smith 

Lindos

Rhodos sju källor

Kort vecka

Lång vecka

Kallithea Springs - Bröllop

Émponas - Meet & greet
 

Gamla Stan 

Monte smith 

Lindos

Rhodos sju källor

Fjärilsstaden

Tsambika beach

Prassonissi beach

Dagstur till ön Symi

Följ oss på Instagram 

  • Grey Instagram Icon

För planering & info om bröllopet.

 @ mrmrspanaritis 

Mr & Mrs Panaritis (1).png
bottom of page